Γιατι το μπιτκοιν μπορεί να αντισταθεί σε μια επερχόμενη οικονομική κρίση;

 Διάφοροι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί τον τελευταίο καιρό αγοράζουν μπιτκοιν, και αυτό είναι κάτι αξιόλογο αυτό τον καιρό. Οι περισσότεροι διαφωνούν ότι το μπιτκοιν δημιουργήθηκε σαν απάντηση στην χρηματοοικονομική κρίση του 2008.


Παρόλα αυτά είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών δουλειάς σε συστήματα πληρωμών peer to peer. Λόγω του ότι οι τιμες των χρηματοοικονομικών προϊόντων εξαρτώνται από την εισροή χρήματος και στα χρηματιστήρια, Αρκετοί επενδυτές και traders ασχολούνται με αυτά μόνο και μόνο για το κέρδος. Όμως αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι ίσως το μπιτκοιν τα καταφέρει στο τέλος να γίνει ένα επιτυχημένο συνάλλαγμα.


Είναι αρκετά ενδιαφέρον το πως όλα τα altcoins διαφημίζουν τους εαυτούς τους σαν εναλλακτικά συναλλάγματα του μπιτκοιν ενώ το ίδιο το μπιτκοιν είναι ένα εναλλακτικό συνάλλαγμα. Παρόλο που το μπιτκοιν μπορεί να αντισταθεί σε μια επερχόμενη οικονομική κρίση είναι καλύτερα οι καινούργιοι επενδυτές να ξέρουν περί τίνος πρόκειται και να ελέγξουν την κατάσταση πριν να επενδύσουν τα χρήματα τους.


Ο μεγάλη ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερη από την ανάπτυξη της FED και του NASDAQ. Βασισμένο το άρθρο αυτό στο YTD, το Fed balance sheet τα λέει όλα. Το μπιτκοιν έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη και από όλες τις χρηματοοικονομικές αγορές και αμέσως μετά είναι το NASDAQ. 


Ο πληθωρισμός του μπιτκοιν είναι στο 1.8% και ο ιδανικός πληθωρισμός μιας αγοράς σύμφωνα με τους Fed’s είναι 2%. Η Fed βλέπει 2% του πληθωρισμού σαν ένα ιδανικό επίπεδο έτσι ώστε να διατηρηθεί μια χρηματοοικονομική αγορά υγιές για χρόνια. Ο πληθωρισμός του μπιτκοιν είναι παρόμοιος με αυτό του χρυσού (δείτε ζωντανές τιμές χρυσού εδώ), κάτι το οποίο το κάνει μια ιδανική χρηματοοικονομική αγορά για επένδυση.


Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν μια παράξενη επένδυση, το μπιτκοιν είναι ένα νόμισμα το οποίο πάει κόντρα στον πληθωρισμό. Συγκριτικά με νομίσματα fiat, όπως το ευρώ, είναι η ιδανικότερη επένδυση η οποία δεν χάνει την αξία της λόγω του πληθωρισμού.


Σύμφωνα με το Reinhart and Rogoff’s This Time is Different, οι κυβερνήσεις δημιουργούν πληθωρισμό τα τελευταία 800 χρόνια. Αρχικά οι κυβερνήσεις δημιουργούσαν πληθωρισμό απαξιώνοντας τα χρυσά νομίσματα. Αργότερα δημιουργησαν τα το χάρτινο χρήμα, και τώρα τα ψηφιακά, μέσω των τραπεζων.


Σε γενικές γραμμές το μπιτκοιν δεν έχει καμιά διαφορά από τα παραδοσιακά νομίσματα, εκτός του ότι η τιμή του καθορίζεται ανάλογα με την ζήτηση και την προσφορά αντί στα καπρίτσια μιας κεντρικής τράπεζας ή μιας κυβέρνησης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

$30 Δις σε μπιτκοιν θα είναι κλειδωμένα στο ethereum blockchain μέχρι το 2021

Κρισιμο σήμα ότι η τιμή του μπιτκοιν μπορεί να καταρρεύσει